Nečakané miesta v Rusku

Existuje mnoho prírodných krás v každej krajine a ani je tomu inak ani v Rusku. Sú tu miesta, ktoré by ste určite nečakali.

Nemecká dedina?
V regióne Kaliningradu sa nachádza mesto Zelenogradsk, ktoré je v niektorých uhloch veľmi podobné nemeckej provincii. Keby ste poznali dobre aj Nemecko rozdiel by ste určite nenašli – sú si na vlas podobné. Vzhľadom na históriu týchto krajín to však nie je prekvapujúce.

ledovec

Čínsky kamenný les?
V Číne, v provincii Yunnan, je úžasný prírodný fenomén – hrebene obrovských kamenných pilierov a toto miesto láka turistov z celého sveta. Avšak v Rusku, v Jakutsku, nie je o nič menej veľkolepá podívaná – Lena Pillars. Kamenné stĺpy dosahujú výšky 100 metrov a stoja pozdĺž rieky Lena.

Švajčiarsko alebo Altaj?
Fascinujúce zelené krajiny, ktoré vedú až do hôr, nie sú len vo Švajčiarsku. V pohorí Altaj je mesto Gorno-Altaisk, ktoré by ste sa určite hádali, že sú v Rakúsku alebo Švajčiarsku.

Halong Bay vo Vietname? Nie, Kamčatka
Skaly, ktoré sú veľmi podobné tým, ktoré možno vidieť v známej turistickej destinácii vo Vietname, sa nachádzajú v Kamčatke, v zálive Avacha. Pravdepodobne sa mierne líši iba teplota vody.

moskva

Tibetský kláštor? Nie, Burjat
Pri pohľade na kláštor si myslíte, že to musí byť  v Tibete, ale nie – v Burjatsku sa nachádza Ivolginsky datsan, neďaleko Bajkalu. Krása!

Mount Fuji? Nie, sopka Kronotsky
Toto nie je klasická japonská pohľadnica s výhľadom na Fuji, ale ruská sopka Kronotsky, ktorá sa nachádza na Kamčatke.
Zdá sa mi, že v našich krajinách sú prírodné atrakcie mnohonásobne viac (dobre, určite nie menej), a predsa len málo z nás o nich vie. Je to veľká chyba si myslieť, že cestovný ruch v Európe je obmedzený na opotrebované pamiatky v hlavných mestách, naopak, mám dojem, že viac ľudí prichádza kvôli prírodnej kráse. V dôsledku toho krajiny priťahujú mnoho turistov, a to zo zahraničia, ako aj zo strany vlastných občanov. Odľahlé oblasti ožívajú, stavajú sa nové cesty a hotely. Ekológia netrpí, pretože všetko sa robí tak, aby zapadala do infraštruktúry cestovného ruchu.

Powered By WordPress | Ekta Directory